Stobben Frezen

Stobben Frezen

Stobben Frezen Hét Antwoord op Uw Boomstronk Problemen

Heeft u recentelijk een boom omgezaagd in uw tuin en blijft er nu een onooglijke stronk achter? Of wilt u simpelweg uw tuin grondig renoveren of herontwerpen en stoort die oude boomstronk? Geen nood, wij hebben de oplossing - Stobben frezen! In deze blogpost vertellen we u alles wat u moet weten over deze techniek en waarom het dé beste oplossing is voor uw stronkproblemen! Om te beginnen, wat is stobben frezen eigenlijk? Stobben frezen is het frezen van de boomstronk en de wortels uit de grond. Dit gebeurt met een stobbenfrees, een machine met een roterende zaag die door de stronk en wortels gaat en deze verpulvert tot zaagsel en houtsnippers. Dit zaagsel en houtsnippers worden vervolgens weer in de grond verwerkt als voedingsstof voor de tuin. Stobben frezen is een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke manier om van uw stronken af te komen. Maar waarom is stobben frezen dé beste oplossing voor stronkproblemen? Ten eerste, het is snel en efficiënt.

De stobbenfrees maakt snel werk van de stronk en wortels, waardoor u snel weer verder kunt met uw tuinwerkzaamheden. Ten tweede, het is milieuvriendelijk. Het zaagsel en de houtsnippers worden hergebruikt en verwerkt tot voedingsstof voor de tuin.

Dit maakt stobben frezen een duurzame en verantwoorde keuze. Ten derde, het voorkomt nieuwe boomgroei. Als u een stronk laat zitten, kan deze weer uitgroeien tot een boom, wat potentieel meer werk en kosten met zich meebrengt.

Door te frezen voorkomt u nieuwe boomgroei en bespaart u uzelf op lange termijn dus tijd en kosten. Maar hoe gaat het frezen van een boomstronk precies in zijn werk? Het frezen van een stronk gebeurt in verschillende fases. Eerst wordt de stronk zo laag mogelijk afgezaagd. Daarna wordt de stobbenfrees ingezet om de stronk en wortels te frezen. De grootte van de machine en het aantal te frezen stronken bepalen hoe lang deze fase duurt. Tot slot worden de overgebleven houtsnippers en het zaagsel ter plaatse achtergelaten, waardoor deze dienstdoen als voedingsstof voor de tuin. Maar hoe kiest u nu de juiste stobbenfrees voor uw specifieke situatie? Afhankelijk van de grootte van de boomstronk kan er worden gekozen voor een kleine, middelgrote of grote machine. Een kleine machine is geschikt voor stronken tot ongeveer 20 centimeter doorsnee, terwijl een middelgrote machine tot wel 50 centimeter doorsnee aankan. Voor de grootste stronken zijn er speciale grote machines beschikbaar. Schaam u niet om advies te vragen aan een professionele stobbenfreesbedrijf, zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste machine en techniek.

 

Conclusie


Kortom, stobben frezen is dé beste oplossing voor uw stronkproblemen. Het is snel, efficiënt, milieuvriendelijk en voorkomt nieuwe boomgroei. Met deze techniek kunt u snel weer verder met uw tuinplannen zónder die lelijke stronk. Heeft u nog vragen over stobben frezen? Neem gerust contact op met een professioneel stobbefreesbedrijf om te kijken welke opties er voor u zijn.

Stobben Frezen